Uskokaa pois, en saa mitään kovin suuria kiksejä monikulttuurisuuden taivastelusta.

Vaihteeksi on kuitenkin pakko avata suuta senkin asian tiimoilta. Menivät nimittäin tekemään päätöksen, että maahanmuuttajalasten pistäminen omalle suomi 2 -luokalle on syrjintää. Pohtikaa tätä ankarasti: on syrjintää laittaa puolikielinen skidi sellaiseen luokkaan, jota opetetaan puolikielisyys huomioiden ja toimivaan käyttösuomeen tähdäten, äidinkieli säilyttäen.

Mitä tämä kertoo päätöksen tekijöistä?

Minä paskasakkina ne pitävät somalilapsia, kun on syrjintää, että somalilapset joutuvat olemaan niiden kanssa? Minä vitun überarjalaisina ne pitävät suomalaislapsia? Suomalaislapsetko jotenkin maagisesti säteilyttävät pelkällä olemassaolollaan muuttajakakaroiden päähän jotain ihmeellistä jaloutta, jota niissä ei muuten millään voi olla?

Vaan eipä tässä vielä kaikki.

Tänäisen Hesarin yleisönosastolla kirjoittaa joku, kuka onkaan, Anu Kyyhkynen näin:

(…)On tietysti ilo huomata, että maahanmuuttajataustaisen oppilaan vanhemmat haluavat tukea lastensa kotoutumista, mutta molemminpuoliseen luottamukseen tuntuu olevan vielä matkaa. (…) Yleensä maahanmuuttajataustaustaisten oppilaiden opettajiksi valikoituu opettajia, jotka ovat erikoistuneet yliopistossa monikulttuurisiin kysymyksiin ja haluavat osaltaan tukea maahanmuuttajien kotoutumista (…) Se, että hyvää tarkoittavat pyrkimykset leimataan rasismiksi, väsyttää helposti monikulttuuriseen työhön orientoituneen kantasuomalaisen.

Lukekaa viimeinen uudestaan: ”Se, että hyvää tarkoittavat pyrkimykset leimataan rasismiksi, väsyttää helposti monikulttuuriseen työhön orientoituneen kantasuomalaisen.”

Mainokset