Aiemminkin mainitut paavinkannattajat ovat kirjoittaneet avioliitosta. Syystä tai toisesta sitä postausta ei pääse kommentoimaan, joten käynnistän täällä yritykseni dialogiksi, jos tätä nyt voi sellaiseksi kutsua; säädytöntä rääppimistähän tässä luvassa on.

Ihan ensimmäiseksi on sanottava, että kumma kyllä mainittu teksti muistutti minua vanhasta mainosvesselin ammatistani, tarkemmin sanottuna erään vanhan ja suuren monikansallisen kuluttajatuotejätin strategiapapereista. Jotenkin hyvin samanlaisella tavalla syvän latteaa ja kaikesta elämästä irtaantunutta tekstiä, joka liihottelee aivan omissa abstrakteissa sfääreissään.

Oletan tämän johtuvan siitä, että joku vitun paavi nyt ihan oikeasti ei voikaan ymmärtää jostain avioliitosta yhtään mitään, vaan se jo määritelmän mukaan puhuu läpiä päähänsä asiasta, josta ei mitään tajua, ja lienee käppänä myös kateellinen, kun toiset saavat kuksia ja kasvatella kakaroitaan.

Varsinainen pointtini on kuitenkin paljon suoraviivaisempi: mahtaakohan katolinen kirkko myöntää raiskauksen avioliitossa mahdolliseksi ja mikäli, riittääkö se jonkin skolastisen tempun kautta perusteeksi purkaa liitto? Kuka tietää, voisi kertoa.

Mainokset