Hirsi Ali esitti niin provokatiivisia näkemyksiä islamin uskosta, että monet hollantilaiset pitävät häntä oikeiston sätkynukkena. Nykyisessä asuinmaassaan Yhdysvalloissa hän on arvostettu ihmisoikeusaktivisti.

Hirsi Alista puhuminen tuo mieleen toisen poliitikon, Suomen kunnallisvaaleissa äänivyöryn saaneen Jussi Halla-ahon.

Rasistina pidetty Halla-aho ja Hirsi Ali koskettelevat samankaltaisia aiheita: ovatko kulttuurit samanarvoisia? Miten suhtautua kulttuurin nimissä tehtyihin ihmisoikeusloukkauksiin?

Tuttava on kiusaantunut Hirsi Alista, koska tämä hylkäsi liberaalina pidetyn vasemmiston, ja muuttui maahanmuuttajakielteisen puolueen lemmikiksi.

Mutta miksi ihmisoikeuksista kiinnostunut musliminainen löytää poliittisen kotinsa rasisteina pidettyjen ihmisten parista? Miksi liberaali vasemmisto leimaa Hirsi Alin sätkynukeksi mieluummin kuin kuuntelee, mitä tämä yrittää sanoa?

Tuolta.

Näihin kuulisi mielellään vastauksen.  Onko nyt sittenkin niin, että ”rasisteina pidetyt” ajavat ihmisoikeuksia ja ”liberaali vasemmisto” niille paskat nakkaa?

Mutta älkää minua uskoko vaan pohtikaa itse. Jotain siinä tapahtui, kun ”rasisteina pidetyt” houkuttivat puoleensa tummaihoisen musliminaisen, joka oli kiinnostunut ajamaan ihmisoikeuksia. Jossain kohtaa paradigmaa on nyt klappia.

Mainokset