Koska maahanmuuttokeskustelu todellakaan ei osoita hiljenemisen merkkejä ja koska todellakin tulemme ennen vaaleja näkemään jos minkälaista farssia, valotan omaa positiotani vielä hieman. Edellisessä osassa kerroin suhtautuvani työn perässä muuttamiseen neutraalisti, pakolaisten vastaanottoon myönteisesti ja sosiaaliseen maahanmuuttoon kielteisesti.

Tämän postauksen tarkoitus on puuttua kuumana vellovaan yleiseen keskusteluun, joka turhanaikainen paskanjauhanta pois karsien on tähän mennessä sisältänyt lähinnä väitteet ”te siellä olette ihan plää ja keskustelette vääristä asioista”, ”noi yhet on tyhmiä” ja ”kyllä muuten nykyisin Suomessa vähänkö keskustellaan maahanmuutosta”.

Itse tahtoisin ensimmäiseksi nykylinjaa koskien kaksi vastausta: mitä tämä kaikki maksaa, mitä rahalla saa.

Keskustelunaiheiksi nostaisin niin ikään kaksi kysymystä: kuinka paljon Suomen pitäisi maahanmuuttajia ottaa ja millä perusteilla.

Kuten jokaien ymmärtää itsekin, nämä kysymykset ovat myrkkyä vallitsevan käytännön kannalta. Epäilen ankarasti päästäänkö vaaleihin mennessä käsiksi mihinkään noista vai jatketaanko hyväksi havaitulla, ks. toinen kappale.

Mainokset