On olemassa muuan huijari, nimen olen unohtanut, joka on fabrikoinut itselleen täydellisen menneisyyden Auschwitz-selviytyjänä. Mies ei missään tapauksessa ole juutalainen eikä missään tapauksessa käynyt sodan aikana lähelläkään keskitysleiriä, ja koko juttu on niin täyttä satua kuin satu voi vain olla.

Tämä ei ole estänyt häntä saamasta luentokeikkoja,  fanilaumaa,kultatynnyriä ja kolmipyörää,  koska hän osaa kertoa ihmisille sitä, mitä ihmiset tahtovat kuulla, ja varsinkin aidoista leirivangeista kovin iso osa joutuu käsittelemään kokemustaan uudestaan, uudestaan ja uudestaan, ja huijari osaa luoda uhriuteen jylhää sankaruutta.

Osana legendaansa hän on säveltänyt riipaisevan hetken, jolloin hänet pikkupoikana erotettiin isästään ja isä jäi sille tielleen. Muuan oikea leireiltä selviytynyt vanha mies törmäsi tähän satuun ja sai päähänsä, että kyseinen huijari on hänen pikku poikansa, koska tarina riipaisevasta pakotetusta erosta piikkilankojen eri puolille oli niin sama.

Fiktionsa pakottavaa logiikkaa noudatten huijari otti vanhan miehen isäkseen ja molemmat lähtivät rabbin luokse vahvistamaan sukulaisuutensa. Rabbi kuunteli, mitä kuunneltavaa oli, ja ilmoitti vanhalle miehelle että tässä on sinun poikasi, hän on varmasti sinulle hyvä poika.

Juutalaisten jumalalla on tiettyä huumorintajua, vaikka kieroakin. Tämä tarina taitaa olla ainoa koskaan kuulemani hyvä shoah-aiheinen vitsi.

Mainokset